Historie

Hadeland Swingklubb har i årenes løp vist seg å være en levedyktig klubb med stor spennvidde i antall aktiviteter og arrangement. Her får du historien om klubben.
Hadeland Swingklubb ble startet 1. September 1997. Initiativtakerne var Ann Kristin Myrdal fra Gran og Tove Jansen fra Eina. De hadde lenge gått svanger med tanken på å starte en swingklubb på Hadeland. De fikk med seg flere danseglade, og swingklubben ble dermed stiftet.

Styret bestod den første tiden av:

Ann Kristin Myrdal, leder.
Tove Jansen, sekretær.
Kari Anne Myrdal, kasserer.
Rune Moen, styremedlem.
Hege Bergerud, styremedlem.

 

Foruten de som startet i styret og de som er med pr. i dag, har følgende personer vært med:
Terje Fredrikstad, Anita Læhren, Mette Backe, Eileen Storeide, Svein Kåre Røsåsen, Wenche Moen, Marte Lyse, Åsmund Lang, Linda Brua, Bjørn Kanten, Herdis Svendsen, Trond Fossum, Nina Lærhen, Bjørn Karlsen, Gerd Håveldsrud, Ola Kleven og Jan Oskar Bradal, Marit Karlsen, Ann-Mari Skrede, Svein Erling Karlsen, Trond Holen, Birgit Westlie, Monica Neverdal, Charlotte Svensen, Roger Øverlier, Ida Sandøreng.

 

Tilholdssted.

Klubben hadde sitt virke på Brandbu Hotell høsten 1997 og det var dans på hotellet hver søndag kveld. Lokalene ble lånt gratis mot vask av hotellet.

I januar 1998 startet klubben med klubbkvelder på Hadeland Gjestegård på Jaren. Der holdt klubben hus fram til påsketider samme år. Det ble deretter avholdt noen få klubbkvelder på Danseloftet i Brandbu før det ble oppstart med ny frisk Solvang i Lunner fra og med høsten 1998. Klubben begynte da med klubbkvelder på torsdager. Swingklubben holdt hus på Solvang i to år, før de høsten 2000 flyttet til Skytterhuset i Tingelstad, vi flyttet herfra høsten 2009 til Nordre Oppdalen Grende hus. Dette er også klubbens lune hule i dag og den store dansedagen er onsdag.

 

Aktiviteter.

Første fest i swingklubbens regi ble holdt på Brandbu Hotell 14.11.1997 og det var Dilligence som spilte. Nyttårsaften samme år ble også feiret på hotellet i regi av klubben. De senere år har klubben arrangert julebord i desember og årsmøtefest i februar. Sommeravslutning i juni har også vært populært. De siste årene har det nærmest blitt tradisjon å regne at denne avslutningen holdes på Jarenstranda med grilling, ballspill og diverse andre aktiviteter. For flere har årets høydepunkt vært den årlige turen til Dombås i mars og til Porsgrunn i september. På disse turene har klubben hatt mye moro og de kan også vise til gode konkurranseresultater. Klubben har også stilt med deltakere i NM i Swing og Rock´n Roll flere ganger.

 

Kurs.

Fra første stund har swingklubben arrangert swingkurs. Tallet på hadelendinger som har lært to turer eller tre begynner å bli mange.

 

Grease.

Oppvisninger har det også blitt mange av i årenes løp. Her har klubben operert med en gangske stor spennvidde på type arrangement de har deltatt på. Vi nevner alt fra aldershjem, barnehager, Hadeland Glassverk, ulike handelssentra (med ymse dansunderlag..), tivoli, 17.mai osv.osv.osv.

Grease har vært det desidert største prosjektet klubben har gjennomført. Showet var en suksess og i tillegg til å presentere det lokale på Hadeland, har folk fra både Langesund, Porsgrunn og Gjøvik fått oppleve Hadelands svar på Danny og Sandy. En stor prestasjon av den klubb på denne størrelsen.

 

5-års jubileum.

28. september ble klubbens fem års virke behørig feiret på Brandbu Hotell. Det var ønskelig å mimre litt om hvor det hele begynte og derfor ble hotellet stedet for begivenheten. Alle som hadde vært medlemmer i alle fem årene fikk en utmerkelse fra klubben, blant annet en t-skjorte som ble laget spesielt til jubileet. Det ble holdt lukket arrangement først på kvelden slik at jubilantene kunne feire seg selv med god mat og drikke. Det ble åpnet for øvrig for publikum senere på kvelden og Fernando sørget for god dansemusikk. Det ble en minnerik feiring med gledelig besøk fra både Grenland, Lillehammer, Valdres, Toten og Drammensdistriktet.

 

Æresmedlemmer.

Enhver klubb med respekt for seg selv vet å sette pris på sine ildsjeler. Derfor ble Kjell Egge på sommeravslutningen i 2001 utnevnt til klubbens første æresmedlem. Gjennom sin innsats, iver og sitt engasjement og pågangsmot har han alltids vist interesse for klubbens ve og vel. Det er sjelden nei i hans munn og hvis han ikke dukker opp en onsdag så stilles det spørsmålstegn om hva som kan ha kommet i veien.

I forbindelse med klubbens tidligere nevnte 5-års jubileum var det naturlig å se tilbake på oppstarten og hvem som hadde betydd mye for utviklingen av klubben. Det var da vanskelig å komme utenom mangeårig leder i styret Ann Kristin Myrdal. I tillegg til å være drivkraften for at klubben så dagens lys er hun en racer og inspirasjonskilde på dansegulvet. Hun er en god læremester og hun må også ta sin del av æren for at Greaseforestillingen ble til.  Ann Kristin er for mange den som introduserte oss for dansen og miljøet som hører til. Naturlig nok ble hun derfor utnevnt til æresmedlem på klubbens jubileum i september 2002.

 

10-års jubileum, 31aug – 2sept 07 Skeikampen.

Bussen reiste fra Hønefoss på fredag kl 15.00 og etter noen røyke/tisse stopp, var vi fremme på Skeikampen kl 18.30. Der ble vi møtt av de som hadde reist opp tidligere på dagen. Vi var til sammen ca 55-60 personer. Det var felles middag med påfølgende dans med Danseduo`n. Som vanlig bra musikk og danseegulvet fult av swingende mennesker.

Lørdag var det tidlig frokost og oppmøte ute kl 10.10. Alle hadde fått utdelt t-trøyer med forskjellige farger som var inndeling på lagene. De fleste var med på en aktivitetsløype som besto av spørsmål, ølstafett, hesteskokasting, konebæring og komponering av en ny dansetur. Alle bestod med glans!! Det ble utdelt premier til 1.(rosa),2(mørk blå) og 3.(burgunder).

 

Det var felles buffé hvor leder sa noen velvalgte ord og hedret de som har vært med i swingklubben fra starten av. Dette var Knut Aspevoll, Ann Kristin Myrdal, Svein Kåre Røsåsen og Linda Brua. Kjell Egge takket styret og aktivitetskomiteen for all innsatsen i forbindelse med jubileet og Billy holdt tale på vegne av Grenland Swingklubb. Han hadde med en gave som bestod av 18 billetter til dansegalla på cupen deres.

 

Påfølgende dag var det dans til Furulunds orkester. Her ble det også den vinnende dansetur fremvist for alle, med stor innlevelse og engasjement. Sputnik med korister hadde eget show (Kjell, Knut, Øyvind, Gunn, Tor og Gerd) og fremførte 3låter, også med innlevelse og sjarm.

 

Det ble danset ut i de sene nattetimer til fremragende musikk.

 

Turen ble avsluttet etter frokost på søndag med avreise fra Skeikampen klokka 12.00. Ryktet sier at alle har hatt en kjempefin helg med mye fin musikk og hyggelige mennesker.